avira1 main

עפ"י הרפואה הסינית, לכל איבר יש את הצבע המשויך לו והמתאים לחיזוקו.
ההמלצה היא לאכול ירקות בחמישה צבעים שונים על מנת לקבל את כל הערכים התזונתיים הנחוצים לנו לבריאות.
בסדנא הזאת נכין מבחר מאכלים מחמישה צבעים שונים.

 

אדום
אדום משויך ללב ולכן מאכלים אדומים כמו סלק, עגבנייה, שעועית אזוקי, עדשים אדומות יחזקו את הלב ועשויים לפתור בעיות כמו דפיקות לב, בעיות שינה, חוסר שמחה ועוד.

 

צהוב וכתום

צהוב וכתום משויכים לטחול ולקיבה. גזר, דלעת, בטטה, חומוס, אפונה צהובה יכולים לפתור
חולשה של הטחול והקיבה המתבטאת בסימפטומים כמו דאגנות יתר, בעיות עיכול, השמנה, עייפות.

 

 

לבן

לבן משויך לריאות, ולכן מאכלים כמו שום, בצל, שעועית לבנה לסוגיה מטפלים בחולשה בריאות המתבטאת בבעיות נשימה, בעיות עור ועוד.

 

 

שחור

שחור משויך לכליות, ומאכלים שחורים כמו שעועית שחורה, עדשים שחורות ושומשום שחור יחזקו את הכליות ויסייעו להעלמת סימפטומים כמו כאבי גב תחתון, כאבי ברכיים, השתנה מרובה ועוד.

 

 

ירוק

ירוק משויך לכבד - ברוקולי, עלים ירוקים, שעועית מש, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה – יכולים לסייע להסדרת חוסר איזון בכבד, המתבטא בנטייה לעצבנות, חוסר סבלנות, בעיות מחזור וכאבי מחזור. ירקות עם עלים ירוקים כהים, כמו מנגולד וקייל, מחזקים את הדם.

 

ענתה בניית אתרים