מתכון לט"ו בשבט, או בכלל, אורז מלא עם פירות יבשים, וגם סיפור, על חורף, שבת, בים.

שבת בים. נובמבר.

לא מתוקה, בחורף לא סוגרים את הים.
כן, הים הוא אחת הסיבות שאנחנו אוהבים לחיות בישראל.
למה האנשים שם על החוף ערומים? הם נודיסטים. מהמילה nude.
לא, הם לא מתביישים. הם מרגישים נח עם הגוף שלהם ועם מי שהם.
תזכרי תמיד להרגיש נח עם עצמך. תעשי מה שמרגיש לך נכון. את ילדה רגישה ומרגישה. בטוחה שתביני למה אני מתכוונת כשתגדלי קצת.
זוכרת שאמרת לי שכשאת רוקדת זה נעים לך? וכשאת לא רוקדת זה לא מרגיש לך טוב בגוף? זה בדיוק זה. תרקדי, תרגישי, תרגשי. 
מה אני עשיתי בשבת בבוקר כשהייתי קטנה? רצתי למטבח עם פיג׳מה וסבתא הדליקה לי את הרדיו והקשבתי                  ל״ מקהלה עליזה״. 
לא, לא היה לי מחשב. גם לא אייפון. 
כן, היה לי כיף.
שיחקתי עם הכלבים שלי, רכבתי על אופניים, קטפתי קלמנטינות מהעץ. 
נפגשתי עם חברות.
כשחזרתי מבית הספר הייתי מקשיבה ל ״ לבת ולבן ולכל המתעניין״. 
איך יודעים מה לעשות כשגדולים? 
קצת חושבים, הרבה מרגישים. תלכי אחרי מה שאת אוהבת, תעשי מה שמסקרן אותך,
תלכי עם מה שאת מרגישה. 
לא, זה לא אומר שצריך להיות נודיסטים. 
מספיק ללכת יחפה על החוף.

 biriani 1 1n 265x398אורז ט"ו בשבט

אורז עם פיסטוקים, סילאן וצימוקים 

כשהייתי  בתיכון, עבדתי כמלצרית בקייטרינג. אני זוכרת את הסיגרים הממולאים, את הקרפלעך ואת האורז עם הפירות היבשים והשקדים, שהיה כלכך כלכך טעים. המתכון הזה מזכיר את הטעמים ההם.

1 כף שמן זית

1 כוס אורז מלא

2  כוסות מים

1  כפית מלח

1/2 כפית כורכום

1כוס אפונה ירוקה קפואה

1 קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות

1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות

לתערובת האגוזים והפירות:

1 כפית שמן זית

1/2  בצל קצוץ

1/4 כוס כ-35 גרם) פיסטוקים קצוצים)

1/4 כוס כ-35 גרם) שקדים קצוצים)

1/4 כוס כ-50 גרם) צימוקים אורגניים)

1/4 כוס כ-50 גרםתמרים יבשים קצוצים)

1/4 כוס סילאן

1/4 כוס רכז רימונים

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים את המים והמלח,והכורכום

 מביאיםלרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות ומוסיפים את האפונה קישוא וגזר וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות.

בינתיים מכינים את תערובת האגוזים והפירות

מחממים במחבת כפית שמן זית מוסיפים את הבצל, הפיסטוקים, השקדים, הצימוקים, התמרים, הסילאן ורכז הרימונים. מבשלים על אש בינוניתכ-4 דקות.

כשהאורז מוכן, מפזרים עליו את תערובת האגוזים והפירות ומערבבים

ענתה בניית אתרים